Over de website

Wat is VragenVuur?

VragenVuur is een quizwebsite die eind 2020 in de lucht ging. Op Onze website is het mogelijk om diverse quizzen van ons óf een van onze leden te spelen, maar ook om je eigen quizzen toe te voegen! Naast Quizzen hebben we ook nog lijsten, polls en persoonlijkheidstesten. 

Wij hopen hiermee ons steentje bij te kunnen dragen aan de algemene ontwikkeling van onze gebruikers en hopen mensen van educatieve, maar ook leuke ontspanning te kunnen voorzien!

Kan ik zelf ook mijn eigen content maken op VragenVuur?

Ja! Het is ook mogelijk om zelf content toe te voegen. Om een item toe te voegen dien je je eerst te registreren op onze website. Na het registratieformulier te hebben ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met een activatiecode. Als je die code vervolgens invult op onze site, is je account aangemaakt en kan je beginnen met het creëren van content!

Kan ik VragenVuur ook op andere plekken terugvinden?

Onze website is helaas nog niet beschikbaar in andere talen, maar we zijn wel actief op social media! Check hier bijvoorbeeld onze Facebook-pagina!

Kennisquizzen, lijsten, polls en persoonlijkheidstesten

Wat zijn de kennisquizzen op jullie website?

Kennisquizzen zijn eigenlijk het belangrijkste onderdeel van onze website. De kennisquizzen bestaan allemaal uit verschillende soorten meerkeuze vragen, onderverdeeld in diverse categorieën.

Er zijn een hoop verschillende quizzen beschikbaar op onze website. De kennisquizzen verschillen immers niet alleen van onderwerp, maar ook van een aantal andere factoren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s aan je quiz toe te voegen. Zelfs het plaatsen van een verschillende foto bij ieder antwoord op een vraag is mogelijk. Ook de resultaten van de quizzen zijn volledig aan te passen!

Wat zijn de lijsten op jullie website?

Naast quizzen, testen en polls hebben we ook lijsten op onze website staan. De lijsten zijn onderverdeeld in drie categoriën:

Klassieke lijsten
Klassieke lijsten zijn de meest eenvoudige lijsten. Met een klassieke lijst is het mogelijk om een artikel te maken in de vorm van een door jou samengestelde lijst. Alle items van de lijst zijn door de auteur zelf toegevoegd en staan ook in een door de auteur gekozen volgorde. Hier kan je uiteraard op talloze verschillende manieren invulling aangeven en dat gebeurt dan ook genoeg op onze website!

Open lijsten
Het is ook mogelijk om open lijsten toe te voegen aan onze website. Bij open lijsten bepaal je zelf het onderwerp van je lijst, maar geef je anderen de mogelijkheid om nieuwe items toe te voegen! Tevens wordt de volgorde niet bepaald door de auteur, want iedereen kan items uit de lijst omhoog of omlaag stemmen!

Ranglijsten
Ranglijsten zijn eigenlijk exact hetzelfde als de open lijsten. Het enige verschil is dat je bij ranglijsten als auteur alleen zelf de items toevoegt, in plaats van dat je anderen die mogelijkheid ook biedt.

Wat zijn de polls op jullie website?

Wij hebben drie soorten polls op onze website staan:

Klassieke Polls
Klassieke polls zijn de reguliere polls zoals we ze kennen. Ofwel: meerkeuze vragen waarop gestemd kan worden en waarvan de resultaten voor iedereen zichtbaar zijn.

Tweestrijd
Bij de categorie tweestrijd krijg je iedere keer twee opties voorgeschoteld en is het aan jou om te kiezen!

Leuk of niet
Bij de Leuk of Niet-polls krijg je slechts één optie per keer te zien en is het de bedoeling om aan te geven of je wat je op de foto te zien krijgt leuk vindt, of niet. Zo simpel kan het zijn.

Wat zijn de persoonlijkheidstesten op jullie website?

En last but not least: persoonlijkheidstesten. Onze persoonlijkheidstesten zijn eigenlijk een soort fusies tussen quizzen en polls. Bij de testen dien je de antwoorden te kiezen die het meest bij je passen en komt er uiteindelijk een resultaat uit op basis van je keuzes. Vaak zijn persoonlijkheidstesten gemaakt met een knipoog. Wij zouden dan ook willen adviseren om iedere persoonlijkheidstest met een korrel zout te nemen.

Navigeren op de website

Waar vind ik mijn profiel?

Je kan je eigen profiel bekijken door op je profielfoto te klikken. Je profielfoto is altijd zichtbaar in de donkerrode balk bovenin de website, tussen het vergrootglas en de ‘maak je eigen quiz!’-knop.

Waar vind ik quizzen die ik leuk vind?

Wij zijn er van overtuigd dat er voor ieder wat wils is op onze website. Er zijn veel verschillende manieren om quizzen op te zoeken die je zelf leuk vindt!

1. Zoeken
Zoek naar een onderwerp dat jij interessant vindt via de zoekbalken op onze website!

2. Categorieën
Weet je zo gauw niet waar je naar op zoek bent, maar weet je wel welke onderwerpen je over het algemeen meer liggen? Houd je muis in de rode balk bovenaan de website op het woordje ‘kennisquizzen’ en kies de categorie uit die jou interessant lijkt!

3. Tags
Heb je een quiz gespeeld die je leuk vond, maar is de categorie toch nog iets te breed? Klik dan ook een van de tags die onder de posts staan. Door op een tag te klikken kom je ook speciale pagina van die tag, waar alle andere posts met die tag ook op te vinden zijn. De tags zijn te herkennen aan het feit dat ze allemaal beginnen met een ‘#’ en zijn te vinden tussen de inhoud van de berichten zelf en de reacties.

Hoe kan ik zoeken op de website?

Er zijn twee locaties op onze website waar het mogelijk is om je zoektermen in te vullen. In de rode balk, bovenaan de website, zie je tussen het maan of zon-teken en je profielfoto in een vergrootglas staan. Klik op dat vergrootglas en er zal een balk verschijnen waarin je je zoektermen kan typen. De andere locatie van een zoekmachine is bovenaan de sidebar, die altijd in beeld blijft aan de rechterzijde van je scherm.

Waar vind ik alle items die ik ooit heb aangemaakt?

Al je items zijn terug te vinden op je profiel. Als je eenmaal op je profiel bent dien je in dit witte balk op het woord ‘posts’ te klikken. Alle items die je ooit hebt gemaakt komen nu in beeld. Klik op de drie puntjes naast de thumbnails van de items om het item aan te passen of te verwijderen.

Zelf content maken

Mag iedereen zomaar content toevoegen?

Ja, iedereen mag items bekijken én toevoegen op onze site!

Waar moet mijn content aan voldoen?

In principe ben je vrij om te maken waar je zin in hebt, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je content aan moet voldoen:

1. Het is mogelijk om content feiten te benoemen of om alleen maar meningen te geven. De keuze is aan de maker. Alle meningen zijn uiteraard welkom, maar er mag geen onjuiste informatie verstrekt. Bij alle informatie die je verstrekt, dien je ook je bron te vermelden. Om onduidelijkheid bij de lezers te voorkomen is het bij bepaalde info ook belangrijk om te vermelden wanneer de quiz voor het laatst is bijgewerkt en dus van wanneer de info uit de quiz dateert.

2. Het is niet toegestaan om promotie te maken voor externe diensten of producten. Alle content die geplaatst is met de bedoeling om reclame te maken, wordt dan ook per direct verwijderd. Indien je graag samen wil werken met VragenVuur, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

3. Zet je content in de juiste categorie. Als het gaat om een kennisquiz dien je het juiste onderwerp aan te klikken van de quiz. Indien je kennisquiz bij geen enkel onderwerp past, kan je kiezen voor de categorie ‘Diversen’. Bij alle content behalve de kennisquizzen, dien je aan te vinken welk type content je toevoegt.

4. Verspreid geen informatie die je om welke reden dan ook niet mag verspreiden. Zorg er ook voor dat je de tekst in je content zelf schrijft en pleeg nooit plagiaat. Zoals bij punt één ook al vermeld werd is het essentieel om altijd je bron te noemen.

5. Zorg voor een goede afbeelding voor je item. Zoals je kan zien, zijn de thumbnails op onze website eerder breed dan lang. Ook om te zorgen dat mensen geen uren hoeven te scrollen, raden wij aan om altijd brede foto’s boven lange foto’s te verkiezen. Veel foto’s op het internet zijn tegenwoordig ook van extreem hoge kwaliteit, maar wij raden aan om foto’s juist in een relatief lage kwaliteit op onze site te zetten, anders kan het voor de gebruikers erg lang duren om de foto’s te laden.

6. Gebruik alleen afbeeldingen die je ook daadwerkelijk mag gebruiken en vermeld de bron van de afbeelding indien dat gevraagd wordt door de eigenaar. Meer hierover vind je onder het kopje ‘Waar vind ik geschikte foto’s voor mijn content die ik kan gebruiken?’.

7. Iedereen is vrij om zijn mening te geven op onze site en wij hebben er dan ook totaal geen problemen mee als je een keer een quiz aanmaakt over je favoriete voetbalclub, maar maak geen misbruik van die vrijheid. Wij willen dat VragenVuur voor iedereen een leuk en gezellig platform blijft en kunnen daarom content weigeren op het moment dat er politieke of maatschappelijke standpunten worden opgedrongen. Ook bij andere extreem controversiële meningen kunnen we ervoor kiezen om de content toch niet om onze site te plaatsen.

8. Gebruik een duidelijke en correcte schrijfstijl. Gebruik niet alleen woorden, maar ook interpunctie en hoofdletters op de juiste wijze.

 

Hoe lang moet ik wachten tot mijn content wordt toegevoegd?

Als je een nieuw item op onze site plaatst wordt dat item niet direct vertoond. Een van onze administrators zal je content bekijken, eventueel aanpassen en vervolgens posten. Dit kan in principe binnen enkele minuten gebeuren, maar als ons team druk is zou het zomaar kunnen dat je tot 7 dagen moet wachten totdat je content zichtbaar wordt op de site.

Waar vind ik geschikte foto’s voor mijn content die ik kan gebruiken?

Er zijn talloze manieren om aan foto’s te komen, maar je moet wel zeker zijn dat je de rechten hebt. Willekeurige foto’s van Google Afbeeldingen plukken is dus een no-go. Ook geven we de voorkeur aan liggende foto’s boven staande foto’s omdat onze thumbnails ook eerder breder dan lang zijn. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat lezers niet hoeven te scrollen in de items, wat het navigeren op de website wat aangenamer maakt.

Tevens is het een absolute aanrader om de foto’s in relatief lage kwaliteit op onze site te zetten. Dit voorkomt dat lezers de lang moeten wachten voordat de foto zichtbaar wordt.

Bekijk hieronder hoe je aan geschikte foto’s kan komen die je mag gebruiken:

1. Via Google afbeeldingen is het mogelijk om zoekfilters in te stellen. Typ eerst je zoekterm in in de zoekbalk van Google afbeeldingen en druk dan op enter. Klik vervolgens op ‘Tools’ om een extra venster met filters te openen. Klik in dat venster op ‘Usage Rights’ en kies vervolgens voor de optie ‘Creative Commons licenses’. Alle foto’s die nu verschijnen, mag je gebruiken!

2. Op het internet zijn ook veel gratis foto’s te vinden. Wij raden aan om eens te Googelen naar ‘Free Stock Photo’s’ en een willekeurige website uit te zoeken. enkele aanraders van het huis
– unsplash.com
– pixabay.com
– pexels.com
– freeimages.com

3. Heb je zelf foto’s genomen die je kan gebruiken? Uiteraard is het ook toegestaan om eigen foto’s te gebruiken.

4. Heb je geen geschikte foto’s op je computer staan, maar ben je wel heel handig met fotobewerkingsprogramma’s? Dan kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om zelf iets in elkaar te zetten!

Wat moet ik invullen bij tags?

Tags kan je toevoegen om het voor mensen nog makkelijker te maken om content te vinden die ze leuk vinden. Zie het als een soort trefwoorden. Voeg tot twaalf tags toe waarvan jij denkt dat het een passend trefwoord is voor bij je content. Naast tags over het onderwerp, kiezen wij er ook voor om tags toe te voegen over het type content. Zo is het voor onze lezers nóg makkelijker om te vinden waar ze behoefte aan hebben. 

Wat moet ik bij het maken van kennisquizzen invullen bij ‘results’?

Bij ‘results is het mogelijk om zelf de uitkomsten toe te voegen van je quiz. Hier stel je dus in wat gebruikers van je quiz als resultaat te zien krijgen als ze je quiz hebt voltooid. Kies bij welk percentage van juiste antwoorden je welke term naar voren wil laten komen en voeg daar een korte tekst en eventueel zelfs een foto aan toe. De manier hoe je hier invulling aan wil geven mag je volledig zelf bepalen, maar indien er duidelijke fouten zijn gemaakt kunnen wij ervoor kiezen om dit achteraf toch aan te passen. Voeg zo veel verschillende resultaten toe als je zelf leuk vindt!

Indien je results helemaal leeg laat, vullen wij de resultaten voor je in, maar dat doen we dan wellicht wel met standaardteksten.

Is het mogelijk om content op te slaan als concept vóórdat ik een publicatie aanvraag?

Ja, ook dit behoort tot de mogelijkheden. Rechts in beeld staan tijdens het maken van items vier knoppen in beeld. Klik op de knop ‘save draft’ om je item op te slaan als concept. Als je er later verder aan wil werken, dien je naar je profiel te gaan om het aan te passen. Klik vervolgens in de witte balk op het woord ‘posts’ om al je items terug te vinden. Om een item te bewerken klik je op de drie puntjes die rechts van het bericht staan en klik je vervolgens op ‘edit’.

Hoe pas ik mijn content achteraf aan?

Of je item nu nog een concept is of dat het al een tijdje online staat, je kan je items altijd nog aanpassen. Dit doe je door naar je eigen profiel te gaan en in de witte balk op het woord ‘posts’ te klikken. Kies vervolgens of je je Approved posts (goedgekeurde berichten), Pending Posts (berichten die nog gekeurd moeten worden) of Drafts (concepten) wil zien. Klik vervolgens op de drie puntjes naast een item om dat item aan te passen of eventueel zelfs te verwijderen.

Wat kan VragenVuur allemaal aanpassen aan mijn content?

In principe kan VragenVuur letterlijk alles aanpassen wat je gemaakt hebt. Wellicht zullen er slechts een paar kleine aanpassingen gedaan worden. Indien er zo veel aanpassingen nodig zijn dat het bijna net zo lang duurt als het maken van een nieuw item, kan het item worden verwijderd.

Dit zijn alle dingen die VragenVuur aan kan passen bij het controleren van de content:

– Feiten die in de ogen van VragenVuur onjuist zijn.
– Onderwerpen of zinnen die als extreem controversieel of ongepast ervaren kunnen worden.
– Zinnen met grammaticale fouten.
– De interpunctie van een zin.
– De titel, mits je in de ogen van VragenVuur geen geschikte titel hebt gekozen.
– De categorie, indien je in de ogen van VragenVuur een verkeerde categorie hebt gekozen.
– Tags, indien je in de ogen van VragenVuur geen passende tags hebt gevonden. Ook kunnen we ervoor kiezen om er nog een aantal extra tags aan toe te voegen.
– De foto, indien VragenVuur ontdekt dat hij niet vrij is van auteursrecht, de foto ongepast vind, de foto te lang is in verhouding met de breedte, of de kwaliteit te hoog of laag is om goed zichtbaar te zijn.
– De resultaten van kennisquizzen kunnen indien ze in de ogen van VragenVuur ongeschikt zijn, worden aangepast. Het kan ook dat VragenVuur zelf resultaten toevoegt, maar die zijn meestal niet aangepast aan de quiz.
– VragenVuur kan links aan al je content toevoegen indien er gepraat wordt over een platform, dienst of product waar VragenVuur partner van is.
– VragenVuur kan noteren wanneer een item voor het laatst is aangepast, zodat de lezers later kunnen weten of de info uit het item nog actueel is op het moment dat zij het bekijken.

Zie verder onze Algemene Voorwaarden.

Problemen en fouten

Claim auteursrecht

Wij doen alle moeite om rechthebbenden van copyright te achterhalen en verwachten hetzelfde van gebruikers van deze website die bijdragen plaatsen. Iedereen die content wil plaatsen op onze website, dient akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden, waarin duidelijk wordt vermeld dat alleen teksten en afbeeldingen mogen worden gebruikt die vrij zijn van auteursrecht.

Personen of instanties die aanspraak maken op bepaalde rechten, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen via ons contactformulier.