in

Dit zijn de 10 populairste biermerken van de hele wereld!

Over de hele wereld worden er dagelijks talloze liters bier gedronken, maar wat zijn nou eigenlijk de aller populairste biermerken ter wereld? Je ziet het in dit overzicht!

Foto’s: Gratis of van Wikimedia Commons.

#1 Snow

Het populairste biermerk ter wereld, is op dit moment het Chinese Snow. Dit zal voor veel mensen een grote verrassing zijn, want buiten China kent vrijwel niemand dit biermerk. Snow is een lager dat gebrouwen wordt door CR Snow, destijds een joint venture tussen SABMiller en China Resources Enterprises Ltd en sinds 2019 een minderheidsbelang van Heineken. Het bier wordt gebrouwen sinds 1993 en is sinds 2008 het meest verkochte biermerk ter wereld met een jaarlijkse productie van 61 miljoen hectoliter, enkel verkocht in China.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Snow_(bier)

#2 Budweiser

Ook Budweiser is een biertje dat aangesloten zit bij AB InBEV. Budweiser verloor in 2001 haar plek als populairste biermerk van de Verenigde Staten aan Bud Light. In Canada werd Budweiser in 2004 juist wel weer het populairste biermerk.Met de mondialisering van merken, vormt Budweiser Budvar, een Tsjechisch bier met dezelfde naam, een serieus probleem in een aantal markten. Er zijn contractuele afspraken gemaakt tussen AB InBEV. en de Tsjechische brouwer over de verdeling van het gebruik van de naam "Budweiser". Hierdoor wordt het product van AB InBEV. verkocht als "Bud", o.a. in Frankrijk, Nederland en Belgie waar het bier verdeeld wordt door brouwerij Corsendonk.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anheuser-Busch_InBev

#3 Tsingtao

Alweer een biertje uit China? Ja, maar deze zou je best wel eens kunnen kennen. Tsingtao wordt namelijk naar meer dan 50 landen geëxporteerd en heeft in China zelf een marktaandeel van liefst 17%.

Tsingtao is opgericht in 1903 door Duitse kolonisten en bevat vandaag de dag een alcoholpercentage van 4,7%.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tsingtao

#4 Bud Light

Ook dit biertje is bij ons minder populair, maar loop een rondje door een willekeurige plek in de Verenigde Staten en je zal om de haverklap weer het logo van Bud Light tegenkomen. Bud Light is immers het populairste bier van heel de VS.Bud Light maakt onderdeel uit van AB InBEV, de grootste brouwerijketen ter wereld. Merken als Stella Artois, het eerder genoemde Corona Extra, maar ook gewoon merken als Jupiler en Leffe zijn aangesloten bij de keten.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anheuser-Busch_InBev

#5 Skol

School en alcohol is meestal geen goede combinatie, maar Skol en alcohol blijkt daarentegen uitstekend samen te kunnen.Skol werd in 1959 voor het eerst gebrouwen als Graham's Skol Lager door de brouwerij Ind. Coope & Allsop en werd vooral gepromoot bij jongeren. In 1964 werd de firma Skol International opgericht als een joint venture tussen Allied Breweries uit het Verenigd Koninkrijk, Labatt uit Canada, Pripps-Bryggerierna uit Zweden en Unibra uit België, met als doel het creëren van een merk voor pilsener bier (Skol) dat wereldwijd geproduceerd en gemarket kon worden.

Allied Breweries doopte zijn Nederlandse filiaal Oranjeboom in 1973 om tot Skol, maar toen het bier in Nederland niet van de grond kwam, werd terug op de oude merknaam overgeschakeld. Het merk is in Afrika aanwezig in zes landen en marktleider in Guinee en Congo-Kinshasa. Ook in Brazilië is het een van de populairste biermerken.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Skol

#6 Heineken

Ha! Wij Nederlanders hebben ook een plekje in de lijst weten te bemachtigen. Misschien hadden jullie Heineken wel iets hoger in de lijst verwacht, want in de West-Europa is het bier zo goed als overal verkrijgbaar. In totaal heeft de brouwerij naar verluidt inmiddels zelfs meer dan 80.000 werknemers.Heineken NV is ook de eigenaar van een aantal andere grote biermerken. Zo maken bijvoorbeeld merken als Amstel, Affligem, Desperados, Ciney, Judas, Maes en Mort Subite allemaal onderdeel uit van het bedrijf. Ook andere soorten drinken zijn aangesloten bij de NV, zoals bijvoorbeeld Jillz, Vitaminwater, Royal Club en SiSi.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Heineken_(brouwerij)

#7 Harbin

Ook dit biermerk zal je wellicht niet kennen, tenzij je wekelijks in een Chinese supermarkt te vinden bent. Harbin werd opgericht in het jaar 1900 en is daarmee het oudste biermerk van China. Harbin is een lager van lage gisting, met een alcoholpercentage dat varieert tussen 2,8% en 5,5%.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Harbin_(bier)

#8 Yanjing

In Europa zullen er wellicht niet veel mensen bekend zijn met dit merk, maar in China is het biermerk Yanjing ontzettend groot. Yanjing is in 1980 opgericht in Beijing en in het jaar 2013 had het merk al 57.1 hectoliter aan bier verkocht.

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Beijing_Yanjing_Brewery

#9 Corona (Extra)

Niemand die werkzaam was bij Corona Extra had verwacht dat ze ooit nog zoveel problemen zouden krijgen met hun naam, maar door de pandemie die begin 2020 onze levens allemaal veranderde, maakte het werk van de marketing-medewerkers van Corona Extra wel heel erg lastig.Corona Extra is vanaf 1998 het meest geïmporteerde drankje van de Verenigde Staten, maar dit jaar ging het dus beduidend minder. Naar verluidt was het Mexicaanse biermerk in februari 2020 al liefst 170 miljoen dollar misgelopen in China door de uitbraak van COVID-19. Later zouden de verkoopcijfers in Amerika juist wel weer gestegen zijn.

Wellicht is het bier in het kalenderjaar 2020 vaak 'voor de grap' aangeschaft. Kan het biermerk als de pandemie voorbij is beter voor een andere naam kiezen, of moeten het de naam Corona gewoon met trots blijven dragen?

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Corona_(beer)

#10 Coors Light

Wij trappen de lijst af met een biertje dat wordt gebrouwen in een van de veelbesproken Amerikaanse staten tijdens de laatste verkiezingen: Wisconsin. Coors Light is bij ons misschien niet heel bekend, maar dat is het in de VS zeker wel.In de jaren '70 was gezondheid een belangrijk onderwerp in de VS. Toen de babyboom generatie eenmaal legaal mocht drinken veranderde de doelgroep van de bierindustrie dan ook. In 1975 bedroeg de vraag naar light bier slechts 1%, maar in 1974 ging dat al om een percentage van 35%. Coors Light, dat in 1978 geïntroduceerd, heeft optimaal geprofiteerd van deze ontwikkeling.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Coors_Light

Wie vind jij de beste vechter aller tijden van de UFC?

Wie vind jij de beste tennisser aller tijden?