in

Dit zijn de zes boeken die genomineerd waren voor de NS publieksprijs in 2020

Dit zijn de zes boeken die het jaar 2020 genomineerd waren voor de NS publieksprijs. 

#1 BASTA – Edwin Schoon

Een van de nominaties van dit jaar is het boek BASTA, een autobiografie over Marco van Basten, de man die een groot aandeel had in de enige hoofdprijs die het Nederlands elftal ooit gewonnen heeft.

#2 De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door

De titel van zijn boek is zo lang dat de auteur niet meer vernoemd kan worden boven de foto, maar dat is natuurlijk Herman Finkers. De overzichtswerken van de cabaretier vallen erg in de smaak.

#3 De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Dit boek kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. In De meeste mensen deugen neemt Rutger Bregman ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft hij nieuwe antwoorden op oude vragen over de mens.

#4 Astrid Holleeder – Familie Geheimen

Familiegeheimen is het laatste deel van de trilogie van Astrid Holleeder over haar broer en alles wat hij in de familie te wegen heeft gebracht. Ook dit boek staat weer vol fascinerende anekdotes over de bijzondere taferelen die er komen kijken bij de rechtszaken tegen broer Willem.

#5 Grote verwachtingen – Geert Mak

In deze geactualiseerde editie van Grote verwachtingen, vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Geert Mak is een van de weinig auteurs die de NS publieksprijs twee keer in ontvangst heeft mogen nemen.

#6 ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

En last but not least: ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. In dit boek wordt een waargebeurd verhaal verteld over twee joodse zussen in het verzit, die onderdoken in het Gooi. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Wie vind jij de beste schilder aller tijden?

Dit zijn de populairste games voor op de PS4 aller tijden